Marrup Ağacı (Quassia Amara)


Marrup ağacı ikiçenekliler sınıfının, simaroubaceae familyasında incelenen, Amerika'da dokuz türü bulunan, bileşik almaşık yapraklı bir ağaç türüdür. Antillerde yetiştirilen marrup ağacı; 20 m kadar uzayabilen bir ağaçtır. Kabuğu düz, pürüzsüz, grimsi ve çok acı bir tada sahiptir. Aynı zamanda kerestesi de kıymetlidir. Bende bu yazımda marrup ağacından ve özelliklerinden bahsettim. Ayrıca marrup ağacı nedir, faydaları nelerdir, neye iyi gelir, yararları nelerdir, ateş düşürür mü, yan etkileri var mı gibi sorulara cevaplar aradım. İyi okumalar.

Marrup Ağacı Nedir





Marrup; iki çenekliler familyasında bulunan, bileşik almaşık yapraklı uzun boylu bir ağaç türüdür. Kabuğu düz, pürüzsüz bir yapıya sahiptir ve acımsıdır. Bu ağacın başlıca etken maddesi Quassin'dir.

Marrupun Faydaları


Ateşi düşürür. İştah açıcı etkileri ile iştahsızlığı gidermeye yardımcı olur. Sindirim sistemi, mide, bağırsak ve mesane rahatsızlıklarına iyi gelir.

Ülser yaralarını iyileştirmeye yardımcı olur. Safrayı arttırır. Kalp hastalıklarında faydalıdır. Kanserli hücreleri öldürücü etkileri ile özellikle lösemi de kanser tedavisini destekleyicidir. İltihap gidericidir. Hepatite karşı da faydalıdır.

Marrup Nasıl Kullanılır


Ağaç kabukları ve yaprakları tıbbi amaçla kullanılmaktadır. Çayı hazırlanabileceği gibi Marrup ağacından hazırlanan tablet şeklinde hazır ürünler de bulmak olasıdır. Ağacın kerestesi de oldukça değerlidir.

Marrup Çayı


Marrup çayı yapılışı: 1 su bardağı sıcak suya; 1 tatlı kaşığı ufalanmış marrup yaprağı eklenir. 10 dakika bekletildikten sonra süzülerek, tüketilir. Aynı işlem öğle ve akşam yemeklerinden sonra tekrarlanır.

Uyarı: Kesinlikle bir doktora gitmeden şikayetlere iyi geliyormuş düşüncesiyle hareket ederek, marrup ürünleri tedavisini uygulamayınız.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sultan Otu (Bingelkraut)

Akasma Otu (Clematis Vitalba)

İt Üzümü (Solanum Nigrum)