Kahkaha Çiçeği (Convolvulus Persicum)


Kahkaha çiçeğinin diğer adı petunyadır. Ülkemizde oldukça yaygın şekilde kullanılmaktadır. Bu çiçek park-bahçelerin ve balkonların vazgeçilmez çiçeklerinden bir tanesidir. Yaz aylarında renk renk çiçekleri ve oldukça hoş bir kokuya sahiptir ve görenleri kendine hayran bırakmaktadır. Pembe, sarı, beyaz, kırmızı, turuncu, mor, lila, ebruli gibi birçok rengi bulunmaktadır. Bakımı hiç de zor değildir. Hatta ekildiğinde kendi kendine gelişip büyüyebilmektedir. Fakat bakımı düzgün ve güzel bir biçimde, özenli yapılırsa elbette ki kahkaha çiçeği çok daha güzel ve keyifli olmaktadır. Bende bu yazımda kahkaha çiçeği nedir, bakım nasıl yapılır, ne zaman dikilir, adı nereden gelir, ne zaman açar, faydaları nelerdir, yararları nelerdir, neye iyi gelir gibi sorulara cevaplar aradım. İyi okumalar.

Kahkaha Çiçeği Nedir





Kahkaha çiçeği; çitsarmaşığıgiller familyasında incelenen ve her zaman yeşil kalan çiçektir. 250 den fazla türü olan kahkaha çiçekleri genel olarak Akdeniz kıyılarında olmak üzere, yurdumuzda tabii olarak yetiiyorr. Çabuk büyüyen bu bitkiler yaklaşık 1 metreye kadar boylanır.

Bir kaç santim olan çiçekleri çok büyük olmamalarına rağmen ilkbahar sonundan sonbahar başına kadar uzun süre açık kaldıklarından değerlidirler. Çiçeklerinin  uçları mavi çizgili beyazdır.

Kahkaha çiçeği yetiştirilmesi çok kolaydır,bakım istemez. Bahçenize bir kez ektiğinizde  her yıl dökülen tohumlarından kendiliğinden biter.Bahçenizin kötü görünen yerlerini kaplayarak hoş bir  görüntü verir.

Kahkaha Çiçeği Nasıl Yetiştirilir


Kahkaha çiçeği yetiştirilmesi oldukça kolaydır. Çok hızlı büyür ve fazla  bakım gerektirmez. Bahçenize bir kez dikmeniz yeterli olacaktır, bu noktadan sonra her yıl  dökülen tohumlarından kendiliğinden bitmektedir. Bahçelerin  kötü görünen yerlerini kaplayarak hoş bir  görüntü vermektedir. İsterseniz saksıda da yetiştiriciliğini yapabilirsiniz.

Kahkaha Çiçeğinin Faydaları


Pek çok bitki ve çiçekte olduğu üzere kahkaha çiçeğinin de bilinen pek çok faydası bulunmaktadır. Kahkaha çiçeğinin en çok bilinen faydaları ise; sindirim sisteminde düzensizlik meydana gelenler için kahkaha çiçeği faydalı olabilir.
Sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlayarak haz­mı kolaylaştırır. Kabızlığı engelleyicidir. Mide ve bağırsak nezlesinde faydalıdır. Safra kesesi salgısını art­tırmaktadır.

Kahkaha Çiçeği Nasıl Kullanılır


Bazı türleri süs bitkisi olarak yetiştirilmektedir. Kaynatarak suyu günde 3 fincan tüketilebilir veya pişirilip yenir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sultan Otu (Bingelkraut)

Akasma Otu (Clematis Vitalba)

İt Üzümü (Solanum Nigrum)