Kara Üzüm Çekirdeği Yağı


Siyah üzümü yemesi oldukça lezzetlidir. Siyah üzümün çekirdeği oldukça insan tarafından yeme sırasında çıkarılmaktadır. İstenmeyen bir parça olarak çöpe atılır. Halbuki siyah üzüm çekirdeğinin faydaları saymakla bitmez. Siyah üzüm çekirdeği, üzümün besin değeri en yüksek bölümüdür. Esansiyel yağ asitleri, aminoasitler, e vitamini, linoleik asit ve güçlü flavonoidleri bünyesinde barındırmaktadır. Antioksidan etkisi de oldukça yüksektir. Bende bu yazımda kara üzüm çekirdeği yağı nedir, faydaları nelerdir, nasıl kullanılır, etkileri nelerdir, yan etkileri nelerdir gibi sorulara cevaplar aradım. İyi okumalar.

Kara Üzüm Çekirdeği Yağı Nedir




Kara üzüm çekirdeği yağı; üzüm hasadından hemen sonra, şarap ve meyve suyu için üzümler sıkıldıktan sonra, posasının içinden ayrıştırılan üzüm çekirdekleri, soğuk pres yoluyla sıkılarak, üzüm çekirdeği yağı elde edilmektedir. Üzüm çekirdeği yağı barındırdığı E vitamini ve omega 6 kolesterol sağlığı açısından oldukça faydalıdır. Kara üzüm çekirdeği yağı linoleik asit ve oleik asit diye adlandırılan doymamış yağ asitleri açısından zengindir.

Kara üzüm çekirdeği yağının elde edilmesi öbür yağlara nazaran oldukça güçtür. Üzüm çekirdeği aşağı yukarı %10-12 oranında sabit yağ barındırmaktadır. Üzümün türüne ve yetiştiği coğrafyanın iklim koşullarına göre bu oran değişkenlik gösterebilmektedir. Üzüm çekirdek yağının kokusu ve rengi, iklim koşulları, yetiştiği toprağın özelliğine ve kurutulma şartlarına göre farklılık göstermektedir.

Kara Üzüm Çekirdeği Yağının Faydaları


Kara üzüm çekirdeği yağının faydaları saymakla bitmez. Üzüm çekirdeği yağı cilt için koruyucu etkilerde bulunur. Etkili ve popüler bir cilt bakım üründür. Üzüm çekirdeği yağının faydaları cilt kırışıklıklarını giderici ve cilt sarkmasını önleyicidir. Aroma terapi de masaj yağı olarak kullanılır. Üzüm çekirdeği yağı masaj yağı olarak, saç vücut el dudak kremlerinde ve güneş yanığı ürünlerinde kullanılmaktadır.

Masaj şeklinde eklem ağrılarında kullanılması üzüm çekirdeği yağının bir diğer faydasıdır. Saç dökülmesini önleyici etkisi vardır. Cilt sorunlarına iyi gelir, cildi güzelleştirir ve cildin sarkmasını engeller. Alerjik problemleri önleyici bir etkisi de bulunmaktadır. Deri hastalıklarına da iyi gelmektedir

Üzüm Çekirdeği Yağı Nasıl Kullanılır


Dahilen; 1 fincan ılık suya 5-6 damla damlatılarak kullanılmaktadır. Harici şekilde; cilde friksiyon yöntemiyle uygulanmaktadır. Salata soslarında, marinatlarda kullanılabilir. Eklem ağrılarında masaj olarak uygulanır

Doğal Cilt Bakımı


Doğal bir cilt bakımı olarak kara üzüm çekirdeği yağı kullanılabilir.Yüzün temizledikten sonra üzüm çekirdeği yağını göz altlarına ve çevresine yüzünüze masaj yöntemiyle uygulayarak yorgunluktan ve stresten oluşan şişkinlikler ve morluklar düzenli uygulamayla giderilebilir.

Bağ dokularını güçlendirerek cilt sarkmasına engel olmak, cildin elastik, yumuşak ve düzgün olmasını sağlamak ve buna benzer güzellik ürünü olarak üzüm çekirdeğinin tavsiye edilen miktarı, günde 150 ile 300 miligramdır.

Dikkat Edin


Herhangi bir malzemeyi tedavi edici özelliğini denemeden evvel daima bir cilt testi yapmalısınız. Üzüm çekirdeği yağı bileşenlerinin bir kısmına alerjiniz olabilir. Herhangi bir olumsuz belirtinin ortaya çıkması halinde sağlık uzmanınıza danışın.Üzüm çekirdeği yağı, cildin doğal nemini aynı anda korumak için çalışırken yara izlerinin görünümünü azaltan, genç bir ışıltı elde etmenin denenmiş ve test edilmiş bir malzemedir. Fakat kesinlikle kullanıma dikkat edilmesi gerekir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sultan Otu (Bingelkraut)

Akasma Otu (Clematis Vitalba)

İt Üzümü (Solanum Nigrum)