Fındık Yağı


Fındık, huşgiller (betulaceae) familyasında incelenen çalı ve ağaç türlerinin ortak ismidir. Türkiye'de Giresun, Ordu, Trabzon illerinde tek tarım tipi (monokültür) olarak yapılmaktadır. Üretilen fındıkların %80'i Karadeniz Bölgesi'nden sağlanmaktadır. Karadeniz Bölgesi'nden başka Marmara Bölgesi'nde de yetiştirilmektedir. Türkiye, Dünya fındık üretiminde ilk sırada yer almaktadır. Dünya fındık üretiminin %62-65 kadarını karşılamaktadır. Bende bu yazımda fındık yağı nedir, faydaları nelerdir, saça faydası nedir, kaşa faydaları, neye iyi gelir, nasıl yapılır, nasıl kullanılır, yan etkileri nelerdir gibi sorulara cevaplar aradım. İyi okumalar.

Fındık Yağının Nedir




Fındık yağında yüzde 83 oranında oleik, yüzde 12 oranında linoleik asit, E vitamini, minerallerden kalsiyum, demir, çinko ve potasyum bulunmaktadır. Fındık yağında Bı, B2, B6, ve E vitaminler bol miktarda bulunur. Fındık yağı vücutta karbonhidrat, protein ve yağ metobolizmasında düzenleyici olarak görev yapmaktadır ve bazı B grubu vitaminler için ciddi bir kaynaktır.

Fındık Yağının Faydaları


fındık yağı, kuru yıpranmış ciltlerde cilde yoğun nem, parlaklık ve canlılık kazandırmaktadır. Hamilelik ve doğum sonrasında meydana gelen çatlakların ve deformasyonun giderilmesinde, kaş kirpik uzatmada kullanılmaktadır. Masaj yağlarında baz yağ olarak kullanılabilmektedir. Vücuda kuvvet vermektedir. Beden ve zihin yorgunluğunu arındırır. Varis tedavisinde faydalıdır.

Böbrek ağrılarını dindirir. Böbrek taşını düşürür. Kumları döker. Bağırsak solucanlarını düşürür. Sara hastalığında faydalıdır. Saçkıran hastalığında kullanılır. Doğum öncesi, doğum sonrası cildin esnekliğini sağlamak ve cilt çatlağını önlemek amacıyla masaj yapılarak kullanılır. Saç dökülmesini durdurur. Kuru ve yıpranmış ciltlere faydalıdır.

Fındık Yağı ile Çocuklarda Sağlık


Yüksek kalsiyum barındırdığında çocukların kemik ve diş oluşumuna katkı sağlar, menopoz sonrası kemik erimesini yavaşlatır.Bünyesinde bulunan yüksek E vitamini alyuvarların parçalanmasını önleyerek kansızlığa karşı kuruyucu etki yapar.Fındık yağı cilde direkt olarak uygulanabilir. Ayrıca günde bir tatlı kaşığı içilebilir.

Fındık yağı böbrek taşlarını ve kumunu düşürmeye yardımcı olur. Böbrek ağrılarına iyi gelir. Ayrıca, bağırsak kurtlarını düşürür. Bununla birlikte, yüksek tansiyon ve midesinden şikayeti olanların fazla kullanmamaları tavsiye edilmektedir.

Doğal Saç Bakımı


Fındık yağı saça faydaları ile oldukça popüler hale gelen bir yağ çeşididir. Nemlendirici etkiye sahip olan fındık yağını, saçları yıkamadan evvel saç diplerine uygulayarak olumlu özelliklerinden ideal biçimde faydalanılabilir. Saç bakımında sık şekilde kullanılan ürün, saçları canlandırıcı etkidedir ve görünümünüze de katkı sağlamaktadır.

Fındık Yağı Nasıl Kullanılır


Fındık yağı cilde direkt biçimde uygulanabilir. Ayrıca günde bir tatlı kaşığı tüketilebilir. Doğum öncesi, Doğum sonrası cildin esnekliğini sağlamak ve cilt çatlağını önlemek amacıyla masaj yapılarak kullanılır. içeriğindeki yoğun E vitamini ve barındırdığı minerallerin faydası düşünüldüğünde cilt bakımının yanında yıpranmış saçların ve saç derisinin sağlıklı olmasını sağlayacak bir içeriğe de sahiptir. bu özelliğini saç diplerine uygulanacak masaj sonrasında görmekte mümkündür.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sultan Otu (Bingelkraut)

Akasma Otu (Clematis Vitalba)

İt Üzümü (Solanum Nigrum)