Besbase


Besbase besini; hindistan cevizi çekirdeğini örten özlü zara verilen addır. İçerisinde yoğun şekilde esans ve yağın bulunduğu bu harika besin günümüz dünyasında başta ülkemizde olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde çokça tüketiliyor. Genel olarak aktarlarda satılan besbase besin ürünü aynı zamanda oldukça uygun fiyattan satışa sunuluyor. Genel sağlık bakımından da pek çok faydaları olan besbase besin ürünü bu sayede de uzmanlar tarafından tavsiye edilmemektedir. Bende bu yazımda besbase nedir, faydaları nelerdir, besbase muskat nedir, nasıl kullanılır, yararları nelerdir, yan etkileri var mıdır gibi sorulara cevaplar aradım. İyi okumalar.

Besbase Nedir





Küçük Hindistan Cevizi (Myristica), portakal ağacına benzeyen, anavatanı Banda Adaları olan bir tropik ağaç cinsidir. Hindistan cevizi ile herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır.

Küçük Hindistan cevizi de denen Muskat zeytin iriliğinde, üzerinde çizgiler olan bir cevizdir ve Hindistan cevizi meyvesinden, isim benzerliği dışında, tamamen farklıdır.

Karayiplerde, özellikle de Grenada’da yetiştirilmektedir. Bitkinin tohumları baharat olarak kullanılmaktadır. 2-3 cm uzunlukta, 1-2 cm çapta, oval, cevize benzer tohumlar bulunur. Tohumlar sabit yağ, uçucu yağ ve rezin taşır.

Besbase Nedir


Besbase küçük Hindistancevizinin çekirdeğindeki zardır. Kokusu kuvvetli, tadı yakıcıdır. İçerisinde esans ve uçucu yağ bulunur.

Besbasenin Faydaları


Bu bitki vücudu rahatlatır ve kuvvetlendirir. İştah açar. İdrar söktürür ve kabızlığı giderir. Balgamı söker. Bağırsak kurtlarını düşürmeye yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda teskin edici özelliği bulunmaktadır.

Dalak rahatsızlıklarına, bağırsak hastalıklarına, ishale, kan tükürmeye, bağırsak yaralarına ve soğuktan ileri gelen idrar kaçırmalarına iyi gelmektedir.

Besbase Nasıl Kullanılır


Besbase, şekerle beraber tüketilirse hem vücuda fazla ağırlık vermez hem de cinsel gücü arttırmaktadır. Suyunu içebileceğiniz gibi etli kısmını  ham olarak yenilebilmektedir.

Besbase, az miktarda kullanılırsa uyku verici özelliği ile uyku bozukluklarında faydalı olmakla birlikte yüksek dozlarda kullanmak hayal görmeye ve kalp atışlarının hızlanmasına sebep olabileceği için fazla alınması tavsiye edilmez.

Besbase, ayakta meydana gelen mantar hastalıklarında da sürülerek kaşıntı önlenir. Masaj yapılarak cilt altında toplanan yağ ve toksit maddelerin terlemeyle birlikte dışarı atılmasını sağlar.

Besbase Yan Etkileri


Besbasenin bilinen herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır. Fakat şunu belirtmek isterim ki besbasenin de fazlası oldukça zararlı olabilmektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sultan Otu (Bingelkraut)

Akasma Otu (Clematis Vitalba)

İt Üzümü (Solanum Nigrum)