Badem Yağı (Almond Oil)


Tatlı badem yağı, kuru ve güneşten zarar gören cilt ve saçları tedavi etmek, cildi aydınlatmak, yumuşak bir temizleyici şeklinde hareket etmek, sivilceleri tedavi etmek, tırnakları güçlendirici olarak kullanmak ve saç dökülmesine yardımcı olmak için kullanılan etkili ve faydalı bir yağıdır. Ayrıca kilo kaybına yardımcı olan, kötü kolesterolü düşüren, kalbi koruyan, diyabet riskini azaltmak ve karaciğer ve kolonunuzun sağlığını artırmak gibi birçok sağlık faydası bulunmaktadır. Bende bu yazımda badem yağı nedir, saça faydaları nelerdir, sakala faydaları nelerdir, kaşa faydaları nelerdir, kıllara faydaları nelerdir uzatmaya yardımcı mı, doğal cilt bakımında nasıl kullanılır, yan etkileri nelerdir gibi sorulara cevaplar aradım. İyi okumalar.

Badem Yağı Nedir




Badem yağı (almond oil), badem ağacı tohumlarından soğuk sıkma yöntemi ile elde edilen, soluk sarı renkli, hafif kokulu ve ceviz tadında bir sabit yağdır. Badem, gülgillerin alt familyasından meyvesi yenebilen küçük bir ağaç türüdür. Badem bu ağacın meyvesidir. Badem tohumlarında az miktarda protein, demir ve kalsiyumla birlikte yüksek oranda yağ bulunur. Badem kuru yemiş tüketimi ve yağı için üretimi yapılmaktadır.

Badem yağ olarak acı badem yağı ve tatlı badem yağı olarak ikiye ayrılmaktadır. Dünyada en çok kullanılan yağlardandır, tatlı badem yağıdır. Tatlı badem yağı, oldukça önemli bir e vitamini kaynağıdır. Ayrıca Badem yağının yapısında kalsiyum, demir, magnezyum, manganez, potasyum ve çinko bulunmaktadır.

Badem Yağının Besin Değeri


1 yemek kaşığı tatlı badem yağının besin değeri şu şekildedir:

Toplam Kalori: 120
Toplam Yağ: 13.6 gm
Doymuş Yağ: 1.1 gm
Tekli Doymamış Yağlar: 9.4 gm
E Vitamini: RDI'nin% 26'sı
Fitosteroller: 35.9 mg


Badem Yağının Faydaları


Kuru ve çatlak ciltleri oldukça olumlu etkiler ve pürüzlerini gidermektedir. Aynı zamanda saç besleyici olduğunda, saç dökülmesini önlemektedir. Kabızlık giderici özelliği bulunmaktadır. Kaşları yanan/küsen ve ya bir şekilde dökülmüş kişilerin periyodik biçimde kaşlarına badem yağı sürmesi çok başarılı sonuçlar vermektedir. Özellikle karın, bel, basen ve kalça kısmında oluşan cilt çatlaklarının giderilmesinde, besleyici, onarıcı, koruyucu, yumuşatıcı ve nemlendirici olarak cilt bakımında badem yağı kullanılmaktadır,

Haricen, yumuşatıcı, yara tedavi edici, yanıkları iyileştirici ve saçları gürleştirici olarak da kullanılmaktadır. Aynı zamanda badem yağı saçları güçlendirdiğinden saça da uygulanabilen bir yağdır. Kırık oluşumunu önleyici, besleyici, koruyucu ve nemlendirici olarak saç bakımında kullanılır. Özellikle karın, bel, basen ve kalça kısmında meydana gelen cilt çatlaklarının giderilmesinde, besleyici, onarıcı, koruyucu, yumuşatıcı ve nemlendirici olarak cilt bakımında badem yağı kullanılır. Kaşları yanan ve ya bir şekilde dökülmüş kişilerin periyodik biçimde kaşlarına badem yağı sürmesi çok başarılı sonuçlar vermektedir.

Doğal Cilt Aydınlatıcı


Tatlı badem yağı mükemmel bir cilt açıcı olarak işlev görebilmektedir ve cilt lekelerini ortadan kaldırmak istediğiniz kötü güneş yanıklarına, cilt renklenme bozukluklarına, göz altı halkalarına, yaralara veya diğer lekelere yol açabilmektedir. Etkilenen bölgeye birkaç damla uygulayın ve yağı nazikçe ovalayarak masaj uygulayın. Bu işlemi haftada bir kez günde 1-2 kez tekrarlamak, cildinize daha dengeli ve dengeli bir renk profili sağlayacaktır.


Kirpik Bakımında Badem Yağı


Badem yağı harici uygulandığı zaman, saç, sakal ve bıyıkların daha gür ve sağlıklı olmasını sağlamaktadır. Göz kapaklarındaki alerjik durumlarda, göz kapağını ve çevresini nemlendirip kurumasını engellemesi ile de başka bir güzelliği olan bitkisel yağdır.

Mineral katkısı yüksek, cildin ve saçların E vitamini gereksinimini karşılayan oldukça yararlı bir yağdır. Özellikle saçlar noktasında, badem yağı ciddi bir mucizedir. Saç güçlendirici, kırık oluşumunu engelleyen, besleyici, koruyucu ve nemlendirici olarak saç bakımında kullanılır.

Cilt Bakımında Badem Yağı


Badem yağını banyodan sonra elinize biraz sürüp nemli saç uçlarınıza yayarsanız, bir çok saç kreminden ve jöleden daha etkili bir sonuca ulaşmış olacaksınız ve kurumuş saç uçlarınız oldukça canlı bir görünüme sahip olacaktır. Aynı zamanda badem yağını tek başına saç diplerinize uygulayabilir, bir ve ya iki saat dinlendirdikten sonra saçınızı yıkayabilir ve saçlarınız için oldukça faydalı bir bakım olacaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sultan Otu (Bingelkraut)

Akasma Otu (Clematis Vitalba)

İt Üzümü (Solanum Nigrum)