Yohimbin Ağacı


Yohimbenin en önemli sağlık yararları, erektil disfonksiyonu tedavi etme, depresyonu hafifletme, kilo kaybına yardımcı olma, dolaşımı iyileştirme, kalp sağlığını koruma ve ruh halini iyileştirme becerisine sahiptir. Ayrıca atletik performansın arttırılması ve ağız kuruluğunun tedavisi ile de bilinir. Bende yazımda yohimbe ağacının faydaları nelerdir, yohimbin ağacı neye yarar, nasıl kullanılır, nereden alınır, yan etkileri var mıdır gibi sorulara cevaplar aradım. İyi okumalar.

Yohimbin Ağacı Nedir




Yohimbin; kökboyasıgiller familyasında incleenmektedir. 30 metre boylarında, esmer-kırmızı kabuklu, uzunca eliptik yapraklı, küçük sarı çiçekli, meşeye benzer, hep yeşil bir ağaçtır. Yohimbe kabuğu ilaç yapımında kullanılan yohimbin adı verilen bir kimyasal barındırır. Yohimbinin kan akışını ve sinir uyarılarını artırdığı düşünülmektedir. Çalışmalar erkeklerde penise kan akımını artırarak ve uyarıcı olarak hareket ederek ereksiyon elde etmesine yardımcı olabileceğini göstermiştir.

Yohimbin; Batı Afrika kökenlidir, en çok Kamerun’da, Zaire’de, Gabon’da yetişir. Cinsel gücü artırıcı ve halüsinasyon yaratıcı etkileriyle Afrika’da çok eski tarihlerden bu yana bilinir. Avrupa tıbbına giriş yılı 1890′dır. Yohimbin, cinsel heyecanı arttırmak, ereksiyon problemleri, seçici serotonin geri alım inhibitörleri (SSRIs) adlı depresyon tedavisinde kullanılan ilaçlardan kaynaklan cinsel sorunlar, kadın ve erkekteki genel cinsel sorunlar için kullanılır.

Yohimbinin Faydaları


Ereksiyon disfonksiyonu, penisin, tatminkar cinsel performans için gerekli sertliği elde edememesi ya da sürdürememesi olarak tanımlanır. Yohimbin’in ereksiyon bozukluğuna yardım edebilecek aktif içerikler taşıdığına dair kanıtlar mevcuttur. Bazı herbalistler, yohimbin ağaç kabuğunun, yalnızca yohimbin içeriklerinden daha iyi çalıştığını iddia etmektedirler. Yohimbe ağacının kurutulmuş kabukları, diyet tamamlayıcısı olarak çayda kullanılmaktadır. Kabukların özü ayni zamanda kapsül ve tabletlerde bulunabiliyor.

Genellikle, yohimbinin kan damarlarını genişlettiği ve ereksiyona yardımcı olacak, penise doğru kan akışını canlandırdığına inanılır. Aynı zamanda, ereksiyon esnasında kanın penis dışına doğru akmasına da engel olmaktadır. Merkezi sinir sistemi üzerinde, özellikle cinsel sinyallerin geçiş yaptığı alt omurilik alanında da çalıştığı düşünülmektedir. Araştırmalar, penise akan kanı çoğaltıp libidoyu yükselttiğinden; yohimbinin erkek cinsel işlevi üzerinde kuvvetli etkileri olduğunu göstermiştir.

Depresyona İyi Gelir


İnsan beyni, aktif ve verimli kalmak için yeterli miktarda dopamine ihtiyaç duyar. Düşük dopamin seviyeleri ruh hali dalgalanmalarına, yorgunluğa, motivasyon eksikliğine ve sonunda depresyona neden olabilir. Yohimbin, dopamin seviyesini yükseltmeye yardımcı olan ve bu sefil durumdan bir rahatlama sağlayan benzersiz özelliklere sahiptir. Fakat, sadece öngörülen bir miktar size istenen sonucu verebilir. Gereksiz yan etkilerden kaçınmak için diyetinize yohimbin eklemeden önce doktorunuza danışmanız gerekmektedir.

Yohimbinin Yan Etkileri


Yohimbe bitkisi yüksek kan basıncı, kalp atışlarının artması, baş ağrıları, bunalım, baş dönmesi, mide bulantıları, kusma, çarpıntı ve uykusuzlukla bağdaştırılıyor. Bu bitki fazla miktarda ve uzun surelerde alındığında tehlikeli olabilir.

Yohimbe bitkisi yüksek kan basıncı için, antidepresan ya da fenotiazin gibi (şizofreni gibi akil hastalıklarında kullanılan ilaçlar) ilaçlarla alındığında dikkatlice kullanılması gerekmektedir.

Böbrek sorunları olan kişilerde ve psikiyatrik durumlarda yohimbe bitkisi kullanılmamalıdır. Hamile olan veya emziren kadınlar yohimbe bitkisi tüketmemesi gerekir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sultan Otu (Bingelkraut)

Akasma Otu (Clematis Vitalba)

İt Üzümü (Solanum Nigrum)