Ylang Ylang Bitkisi


Ylang-ylang, Endonezya’ya özgü olan ancak birçok tropik bölgede doğallaştırılmış bir ağacın adıdır. Ağaç, çok hoş bir aroması olan ve çok sayıda tıbbi faydaya bağlanmış güçlü bir esansiyel yağı olan çiçekleri ile popüler hale gelmiştir. Bende bu yazımda ylang ylang bitkisi nedir, nerede yetişir, özellikleri nelerdir, faydaları nelerdir, ylang ylang esansiyel yağı nedir, faydaları nelerdir, neye iyi gelir gibi sorulara cevaplar aradım. İyi okumalar.

 Ylang Ylang Nedir




Ylang Ylang;  Güney Asya’da yetişen ylang ylang ağacından elde edilir. Canana odorata türünün ağacının taze çiçekli kısımlarından ekstraksiyon yöntemi ile elde edilmektedir. Tatlı, etkili floral kokuya sahip bir esansiyel yağdır. A, C, B1, B2 vitaminleriyle, protein ve mineraller içermektedir. Adı uzakdoğu dillerinde "Çiçeklerin çiçeği - Flower of Flowers' anlamına gelmektedir. Tropikal Asya’da yüksek tansiyon, ishal, uykusuzluk gibi rahatsızlıklar için kullanılmıştır.

 Ylang Ylang Faydası


Aromatik ve ferahlatıcıdır. Cildi ve saçları yenileyici bir özelliğe sahiptir. Afrodizyaktır. Zihinsel ve duygusal olarak etkileyicidir. Aromaterapide; stresi ve gerginliği uzaklaştırmak ve ruh halini düzeltmek için kullanılır. Tropikal Asya’da yüksek tansiyon, ishal, uykusuzluk gibi rahatsızlıklar için kullanılmıştır. Antidepresan olan Ylang Ylang Yağı kas gevşetici, hücre yenileyici özelliklerine sahiptir. Kuru ciltleri nemlendirmekle beraber cilt çatlakları için kullanılmaktadır. Akciğer, kalp, kalın ve ince bağırsakların fonksiyonlarını düzenlemeye yardımcı olabilmektedir.

Sinir sisteminden kaynaklı stres, öfke, endişe, tansiyon, korku, şok ve panik duygularını yatıştırıcı, uykusuzluk giderici, tansiyonu dengeleyici, depresyonun yarattığı etkileri hafifletici ve afrodizyak özelliği de yukarıda belirttiğim gibi vardır.  Bayanların regl döneminde yaşadıkları stresi ve ruhsal değişimlerin verdiği sıkıntıyı ylang ylang yağı hafifletir.

Ylang Ylang Nasıl Kullanılır


Ylang Ylang Yağı su ya da buhar damıtımı ile elde edilir. Ylang Ylang'ın egzotik, çiçeksi ve tatlı bir aroması vardır. Rahatlatıcı ve dolaşım düzenleyici etkisi olduğu bilinir. Aromaterapinin vazgeçilmez Bitki yağlarından birisi olan Ylang Ylang, ülkemizde pek bilinmemesine karşın, aromaterapi uygulamalarının yaygın şekilde uzakdoğu ve batıda (Avrupa ve ABD) oldukça iyi tanınan değerli bir yağdır.

Ylang Ylang Yağının Kullanımı


Ylang-ylang'in pek çok popüler kullanımları vardır, bize aşağıda daha detaylı bir göz atalım. Ylang-ylang yağı, eşsiz ve güçlü kokusundan dolayı, parfüm, parfüm ve kozmetik ürünlerinde en yaygın olarak kullanılır. Bu esansiyel yağ aynı zamanda popüler bir oda spreyidir ve bir difüzörde dolarak da kullanılabilir. İnsanlar bu yağı diğer taşıyıcı yağlarla karıştırır ve kan dolaşımını iyileştirmek ve lekelerin görünümünü azaltmak için yüzlerine uygular. Bu yağ ayrıca saçın gücünü ve büyümesini arttırmak için de kullanılabilir.

Ylang Ylang Yağı Faydaları


Banyo suyuna koyulacak 8-10 damla aromatik yağ, dinlendirici bir etkiye sahiptir. Yüze uygulama yapılacaksa 1 lt. suya 3-4 damla aromatik yağ koyularak uygulanır. Baş ağrısı, bronşit, solunum yolları rahatsızlıkları, grip rahatsızlıklarında buğu şeklinde uygulanabilir. Sivilceli ciltlerde direkt veya buhar yoluyla uygulanırsa antiseptik bir özelliği vardır. Ylang-ylang yağı ile susam yağını karıştırarak yapacağınız bir masaj sizi oldukça rahatlatır.

Ylang Ylang Yağının Afrodizyak Etkisi


Ylang-ylang'dan elde edilen esansiyel yağ, çiftler arasındaki romantizmi aktive edebilir ve cinsel yaşamınıza iyi gelebilir. Bu, muazzam iş yükü, mesleki stres, depresyon ya da kirliliğin etkilediğinden kaynaklı cinsiyete ilgi duymayan insanlar için çok faydalı olabilmektedir. Libido kaybı modern yaşamda artan bir sorundur, ancak ylang-ylang gibi doğal esansiyel yağlara güvenmek, cinsel dürtünüzü bulmanıza gerçekten yardımcı olabilir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sultan Otu (Bingelkraut)

Akasma Otu (Clematis Vitalba)

İt Üzümü (Solanum Nigrum)