Schisandra Chinensis (Vitalberry)


Schizandra chinensis bir meyvedir, fakat onu goji ya da acai gibi başka bir süper meyve olarak düşünmemek gerekir. Ancak schisandra chinensis, egzotik ve sadece ilaç için kullanılan bir meyvedir. Schisandra chinensis'in meyvesi adını Wu Wei Zi (beş aromalı meyve) ve bu meyve tatlı, ekşi, tuzlu, acı ve keskin olması oldukça etkilidir. Kimse bu meyveleri yoğurt ile tüketilmemesi gerekir. Bende bu yazımda schisandra chinensis nedir, şizandra üzümü nedir, faydaları nelerdir, nasıl kullanılır, cilde faydaları nelerdir, neden kullanılır, neye iyi gelir, nereden satın alınır gibi sorulara cevaplar aradım. İyi okumalar.

Schisandra Chinensis Nedir




Schisandra chinensis (Vitalberry); Magnoliaceae familyasında incelenen, özellikle Çin ve Japonya'da yetişen odunsu asma bir türdür. Schisandra chinensis meyvesi, tatlı, tuzlu, acı ve ekşi tatlarını bir arada barındırmaktadır. Kuzey Çin'de ve Rusya'nın dağlık bölgelerinde yayılış gösteren bir bitkidir. Küçük parlak kırmızı meyvelere sahiptir. 15-25 metre yüksekliğinde odunsu-sarmaşık formatında bir bitkidir. Bitki iyi derene edilmiş nemli toprakları ve yarı gölgeyi sever. Çinliler Vitalberrye 5 anlamlı meyve derler. Vitalberry Uzak doğuda yaygın olarak tıpta kullanılır.Meyvesinin astım hastalığını tedavi edici ve durdurucu özelliği  vardır. Merkezi sinir sistemi, kalp ve solunmu sistemi üzerinde uyarıcı etkiye sahiptir. Vitalberry ayrıca fiizksel ve zihinsel performansı artırır. Özellikle Reishi Mantarı, Schisandra Çileği, Fo-ti Root adlı bitkilerle birlikte kullanımı etkilerini daha da artırır.Özellikle Reishi Mantarı, Schisandra Çileği, Fo-ti Root adlı bitkilerle birlikte kullanımı etkilerini daha da artırır.

Schisandra Chinensis'nin Faydaları


Schisandranın Çince adı “wu-wei,zi” (beş tadı olan meyve) dir. Bu meyve Lignanlar olarak adlandırılan bileşimler içerir. Lignanlar karaciğer fonksiyonlarına destek verir, bağışıklık sistemini canlandırır. Fo-ti Root : Çin’ de “He Shou Wu” adıyla da bilinen Fo-ti , iri soğana benzeyen ,yıllarca yaşayabilen kökü olan tırmanıcı bir asmadır. Bu kök sağlıklı kolesterol ile trigliserit seviyelerine yardımcı olan lektinleri içermektedir. Merkezi sinir sistemi, kalp ve solunum sistemi üzerinde uyarıcı etkiye sahiptir, En başta Astım hastalığını tedavi edici ve durdurucu Vitamindir.

Vücudun sistemik ton dengesini geliştirmek ve korumak için konsantrasyon ve dikkat açıklığı sağlayan bir adaptogen içeren ‘Schisandra Çileği’nin antik Hindistan ve Çin’de yüz yıllardır bilindiğini ve cinsel isteksizliğin önleyicisi olduğunu bilimsel çalışmalarla kanıtlanmıştır. “Schisandra Çileği’nin Genetiği Değiştirilmiş Organizma (GDO) içeren ürünler ve diğer hormon katkılı ürünlerin vücutta meydana getirdiği organ küçülmesi, kısırlık ve cinsel isteksizlik gibi rahatsızlıkların tedavisinde de yarar sağlayan bir etkisi vardır. ‘Schisandra Çileği’, özünde bulunan ‘Adaptogenic’ bitki özü ve ‘Endokrin’ hormonu sayesinde bağışıklık sistemini dengeler ve düzenler. Bu adaptogen ve hormon, vücutta fiziksel, kimyasal veya biyolojik maddeler dahil birçok strese karşı direniş gücünü artırmaktadır.  Solunum yollarının şişmesini ve tıkaçların oluşmasını engeller,havanın akciğerlere rahat girip çıkmasını sağlar. öksürük, göğüste sıkışma hissi, solunumda hızlanma, hırıltı ve nefes darlığını azaltır.

Şizandra Üzümü'nün Kullanımı


Merkezi sinir sistemi, kalp ve solunum sistemi üzerinde uyarıcı etki bulunmaktadır. En başta astım problemlerini tedavi edici ve durdurucu vitamindir. Aynı zamanda solunum yollarının şişmesini engeller, havanın akciğerlere rahat girip çıkmasını sağlamaktadır. Öksürük, göğüste sıkışma hissi, solunumda hızlanma, hırıltı ve nefes darlığını azaltır, konsantrasyonu geliştirir, görüş ve duymanın keskinliğini artırmaktadır. Schisandra, en etkili phytoadaptogenlerdendir, uykusuzluk, susuzluk ve fiziksel yorgunluğu azaltmaktadır, akciğer hastalıklarına çok faydalıdır. Schisandra, en etkili phytoadaptogenlerdendir. Karaciğer iltihabı ve diğer karaciğer hastalıkları için Schisandra bir vitamindir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sultan Otu (Bingelkraut)

Akasma Otu (Clematis Vitalba)

İt Üzümü (Solanum Nigrum)