Ozon Yağı


Aktarlarda ve ya eczanelerde karşılaştığımız  birbirinden farklı ve ilgi çekici yağları incelemeye devam ediyoruz. Daha önce ozon yağının adını duymuş ve ne olduğunu merak etmiş olabilirsiniz. Hatta bazılarımız görünce dayanamayıp almış ama ne işe yaradığını hala tam olarak çözemeyenler ya da bugüne dek adını bile hiç duymamış olanlar bu yazıyı okuduktan sonra ozon yağını tanımış olacaklar. Ayrıca yazımda ozon yağı nedir, içilir mi, nasıl kullanılır, nasıl yapılır, ne için kullanılır, faydaları nelerdir, yararları nelerdir, yağlı cilde faydalı mıdır, cilt bakımından kullanılır mı gibi sorulara cevaplar aradım. İyi okumalar.

Ozon Yağı Nedir




Ozon gazı, dünyayı güneşten gelen radyasyona karşı korumaktadır. Atmosferin üst katmanlarında UV ışınlarının basıncı alt katmanlarında yıldırım çakması sonucu meydana gelen elektrik basıncı oksijeni parçalar ve bundan kaynaklı, canlılığın devamı için oldukça hayati öneme sahip ozon tabakası oluşur. Ozon birçok ülkede gıda tekstil ve sağlık sektörlerinde yaygın bir şekilde alternatifsiz dezenfektan olarak kullanılmaktadır.

Bitkisel yağların, ozon gazına maruz bırakılmasıyla oluşturulan yağa ozon yağı denilmektedir. Ozonlanmış yağın kalitesi, yağın ozona tabi tutulma süresi ve muhafaza şartlarına göre belirlenir. Kaliteli bir ozon yağı, yağın ozon jeli kıvamına gelene kadar ozonlanması ile elde edilir. Jel kıvamına gelen yağın içerdiği ozon daha fazladır. Her halükarda ozonlanmış bir yağ ısıya maruz kalırsa, içerisindeki ozon buharlaşır.  Ozon, zeytinyağı içerisine uzun zaman aralıkları kullanılarak ilave edildiğinde, zeytin yağı ozonu içerisinde tutarak koyulaşır. Bu jel soğutulduğu zaman ozonu yıllarca içerisinde tutar.

Ozon Yağı Faydaları


Ozon yağı, cilt yenilenmesi ve genç görünüm için deri ve hücre canlandırılması, kırışıkların giderilmesi, sivilce lekeleri, güneş lekeleri, saç derisi hastalıkları, saç dökülmesi, selülit, bölgesel incelme, doğum çatlakları, cilt ve tırnak mantarlarının tedavisi, uçuk tedavisi, hemoroid tedavisi gibi maksatla kullanılır.Uygulandığında bölgedeki kan akışı artar ve yaşlı hücrelerin ölmesi hızlanmaktadır.

Yaşlılığa ve yüz hareketlerine bağlı olarak ortaya çıkan kırışıkların düzelmesine yardım eder, göz etrafındaki şişlik ve halkaları yok eder. Cildin elastikiyetini düzeltmek için ozonlanmış yağ birebirdir. Ozonlanmış yağ başarılı bir şekilde selülit tedavisinde de uygulanır. Ozonlanmış yağ masaj yoluyla uygulanabilir ve olumlu etkileri kısa sürede gözlenebilir.

Ozon yağı içerdiği yüksek ozon sayesinde, ciddi dezenfektan bir malzemedir. Vücutta uygulanan bölgede kan dolaşımını arttırır, bundan kaynaklı, ufak şişlik ve morarmaların azaltılmasına yardımcı olmaktadır. Ayrıca selülit vb. görünümün azalmasına yardımcı olduğu bilinmekte, ozon terapi merkezlerinde kullanılır.

Ozon Yağı Nasıl Kullanılır


Ozon yağı cilde uygulandığında cilt hastalıkları üzerinde çok olumlu etkiler oluşmaktadır.  Bir kez yağ ozonlandığı zaman soğutucu da bozulmadan çok uzun süre kalır. Ozon yağı; yüz, boyun, abdomen ve uyluklardaki belirli aktif noktalara uygulanarak hücrenin vital proseslerini stimüle eden ve böylece dokuları gençleştiren hücre katalizör görevi görür.

Ozon yağı masaj yoluyla uygulanabilir ve olumlu etkileri kısa sürede gözlenebilir.Gece uyurken cildimizdeki hücreler yenilenir. Bu süreç ozon yağı ile hızlanacak ve ciltteki yenilenmiş hücrelerin sayısı hızlıca artacaktır. gün içerisinde de uygulanabilir ancak özellikle gece uyku öncesi uygulanması önerilmektedir.

Selülit ve Varis sorunu yaşayanlar için; Sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa bileklerden yukarıya doğru masaj yapılarak uygulanmalıdır. Ozon yağı masaj hareketleriyle vücuda güzelce yedirilmelidir. Uçuk ve dudak çatlakları problemlerine, gece yatmadan evvel sürülmesi tavsiye edilir, fakat gün içerisinde tekrarlanabilir.

Ozon Yağının Yan Etkileri


Ozon yağının cilde faydalarını ve nasıl kullanıldığın öğrendik fakat bunu da atlayarak geçmemeliyiz: Ozon yağının bir yan etkisi var mıdır ve ya bir zararı var mı?

Ozon yağının bilinen ciddi herhangi bir yan etkisi, bir zararı bulunmamaktadır. Fakat ozon yağı harici olarak kullanıldığı zaman cildinize uyguladıktan sonra doğrudan güneş ışığına maruz kalmamanız gerekmektedir. Bundan kaynaklı ozon yağını cilt bakımında kullanmaya karar verirseniz, gece uyumadan evvel ya da akşam saatlerinde kullanmanız en faydalısı olacaktır. Bunun dışında, herhangi bir zararı olmadığı belirtilse bile dikkati elden bırakmamak gerekir ve ozon yağı kullanımında da aşırıya kaçmamanız gerekir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sultan Otu (Bingelkraut)

Akasma Otu (Clematis Vitalba)

İt Üzümü (Solanum Nigrum)