Jojoba Yağı (Jojoba Oil)


Jojoba yağı,  güney Arizona, güney Kaliforniya ve kuzeybatı Meksika'ya özgü bir çalılık olan jojoba bitkisinin tohumundan gelen sıvıdır. Yağ olarak adlandırılmasına rağmen, aslında sıvı bir bitki mumu ve halk hekimliğinde birçok hastalık için kullanılıyor. Yerli Amerikalılar yaraları ve morlukları tedavi etmek için jojoba yağı kullanıyor. Bende bu yazımda jojoba yağının faydaları nelerdir, özellikleri nelerdir, nasıl kokar, jojoba yağı selülite iyi gelir mi, içeriğinde hangi vitamin bulunmaktadır, tüylenmeye yol açar mı gibi sorulara cevaplar aradım. İyi okumalar.

Jojoba Yağı



Jojoba Yağı
Jojoba yağı, jojoba ( Simmondsia chinensis ) bitkisinin tohumlarından soğuk pres elde edilmektedir. Tohumlar yarı yarıya yağ ihtiva etmektedir. E vitamini açısından oldukça zengin olması cilt dostu bir ürün olmasının temelini teşkil etmektedir.

Jojoba Yağının Faydaları


Cildi yumuşatır,çizgileri ve kırışıklıkları azaltmak için kullanılır.Kuru ciltleri nemlendirir.Akneleri giderir.Kuru ve kırık saçları besler,parlaklık verir. Cildi yumuşatmaya yardımcıdır. Çizgileri ve kırışıklıkları ortadan kaldırmak için kullanılmaktadır. Kuru ciltleri nemlendirici etkiye sahiptir. Sivilceleri ve akneleri giderir. Kuru ve kırık saçları besler aynı zamanda parlaklık katmaktadır. Saç şekillendirici olarak kullanılmaktadır. Aynı zamanda sporcularda ayak kremi olarak kullanılmaktadır.  Saçların uzamasına ve güçlenmesine de yardımcı olmaktadır. İltihaplı egzamalarda ve selülit tedavisinde kullanılır.

Genel cerrahi uygulamalarda, göz hastalıklarında, iç, orta ve dış kulak iltihaplanmalarına, romatizma ağrılarında eklem iltihaplanmalarında, kireçlenmelerde, diş eti ve ağız mukozası iltihaplarında, cilt hastalıklarında koruyucu olarak kullanılmaktadır.

Jojoba Yağı Nasıl Kullanılır


Sadece haricen kullanılır. Saçlara friksiyon yöntemi ile cilde masaj yapılarak kullanılabilir. Ayrıca saçların uzamasını ve güçlenmesin de etkilidir. Aynı zamanda kepeklenmeyi de önler. Selülit tedavisinde ve iltihaplı egzamalarda da faydalıdır. Sadece haricen kullanılır. Avuç içine birkaç damla damlatılır. Gerekli yerlere masaj şeklinde uygulanır.  Ayrıca güneş yanıklarına karşı kullanılmaktadır.


Jojoba Yağının Saça Faydaları


Bir miktar jojoba yağı kuru saça sürülür ve büyük dişli tarak ile yağ, saçın her tarafına eşit şekilde dağılması sağlanır. Saç bu şekilde yaklaşık yarım saat bekletilir ve sonra şampuanla yıkanır. Saçlarınıza sağlıklı ve doğal bir bakım gerçekleştirmek için jojoba yağı oldukça işe yarayabilir. Jojoba yağı yıpranmış olan saçları en ucuz yöntem ile doğal bir görünüme kavuşturacak oldukça güzel bir yağdır. Evde saç bakımı uygularken jojoba yağı ile güzel kokulu diğer yağları da kullanabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sultan Otu (Bingelkraut)

Akasma Otu (Clematis Vitalba)

İt Üzümü (Solanum Nigrum)